Top 15 Huwelijksreis Bestemmingen (tips van onze stagiair)

Op onze blog vind je normaal gesproken van alles over bruiloft DJ’s en het huwelijksfeest. Maar nu eens even wat anders… De huwelijksreis! Waar gaan jullie heen, zijn jullie er al uit? Wij hebben hier onder een top 15 gemaakt van werkelijk prachtige honeymoons! Wij hebben een tijdje bijgehouden waar bruidsparen die bij ons een DJ hebben geboekt allemaal naartoe zijn gegaan na het feest, en komen tot 15 prachtige locaties! Of jullie nu in zijn voor een warme strandvakantie, of juist een actieve huwelijksreis… Deze locaties bieden voor ieder wat wils. Laat daarom vooral je hart spreken, en zoek de reis uit waarvan jullie van binnen allebei warm van worden.

Na alle drukte rondom het organiseren van jullie bruiloft zijn jullie uiteraard toe aan een heerlijke vakantie. Dit bijzondere moment vraagt namelijk absoluut om een bijzondere vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige stranden op de Malediven of juist de romeinse nederzettingen in Kroatië? Wij hopen in ieder geval dat deze lijst jullie kan helpen met het vinden van de ideale locatie, op een reis vol herinneringen die jullie nooit meer zullen vergeten! Veel plezier met het lezen er van!

Wie schrijft dit deze keer?

Lex van den Dobbelsteen

Hoi, mijn naam is Lex, en ik heb stage gelopen bij AllroundBruiloftDJ. Een onderdeel van mijn stage was het schrijven van leuke blogs. Nu heeft de top 15 huwelijksreis bestemmingen niet zo heel veel met DJ’s te maken, maar ik hou zelf nogal van reizen. En dus heb ik een deel mijn stage eens lekker misbruikt om voor jullie de 15 leukste honeymoon vakanties op een rijtje te zetten. Ik hoop dan ook dat jullie er iets aan hebben!

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft van alles te bieden. Van prachtige stranden tot flinke bergen, mooie wandelroutes en bijzondere wildlife. Hier spotten jullie walvissen, pinguïns en de hele big 5. Zuid-Afrika is relatief goedkoop voor wat je ervoor terugkrijgt. Ook heeft Zuid-Afrika maar een uur tijdsverschil. Dus jullie kunnen zonder jetlag genieten van het mooie weer in deze prachtige omgeving. Zuid-Afrika is een land waar kunst overal te vinden is, dus als liefhebber valt er genoeg te ontdekken. En als je van een wijntje houdt dan is Zuid-Afrika ook zeker een land voor jullie. Ga eens lang bij de wijnhuizen en laat je verrassen door de kwaliteitswijnen die Zuid-Afrika rijk is. Kijk voor meer informatie over een huwelijksreis naar Zuid-Afrika bijvoorbeeld eens op deze site.

Huwelijksreis naar Zuid Afrika

​Fiji eilanden

De Fiji eilanden staan boven aan in menig rijtje vakantiebestemmingen. En als je de foto’s ziet dan begrijp je ook waarom. Goudblonde stranden, kraakheldere blauwe zee, indrukwekkende palmbomen en prachtige strandhutten. De eilandengroep ligt in de stille oceaan schuin boven nieuw zeeland. Veel van de Fiji Eilanden zijn onbewoond, en kunnen zelfs afgehuurd worden zodat je een eiland voor jezelf hebt. Naast Fiji Spreken de inwoners ook gewoon Engels en het leven is daar een flink stuk goedkoper. De natuur is nog grotendeels ongerept, en je vindt hier watervallen, tropische vogels en mooie bossen. Daarnaast lenen de wateren zich ervoor om et snorkelen en te duiken tussen tropische vissen, koraalriffen en zelfs haaien. Wie wil dat nu niet?

Huwelijksreis Fiji Eilanden

Borneo

Borneo is een van de grootste eilanden ter wereld, en bevind zich naast Indonesië. Zeker voor de actieve huwelijksreis is dit een prachtige bestemming. Borneo zit vol met ongerepte natuur. Jullie kunnen in de regenwouden op zoek naar orang-oetangs, luipaarden, krokodillen, slangen en honderden vogelsoorten. In de wateren om Borneo kun je ook nog eens heel goed duiken naar koraalriffen, haaien en schildpadden. Op Borneo worden nog jaarlijks nieuwe diersoorten ontdekt. Het is land waar veel te ontdekken is tijdens een avontuurlijke huwelijksreis.

Kroatië

Kroatië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor je huwelijksreis, maar denk er toch nog maar eens goed over na. Kroatië heeft prachtige zandstranden en er is nog een hoop te zien aan restanten van romeinse nederzettingen. Het land is relatief goedkoop ten opzichte van Nederland. Dus ook voor een budget huwelijksreis is Kroatië zeer geschikt. Er zit geen tijdsverschil met Nederland en de mensen spreken op kleine schaal Engels, Duits en Italiaans. In Kroatië kunnen jullie duiken naar koraal, grotten en indrukwekkende scheepswrakken.

Maar ook het binnenland is meer dan de moeite waard om te bekijken, kijk maar eens naar Plitvice. Al met al een mooi land, dat het waard is om eens mee te nemen in de overwegingen. Nog op zoek naar een trouwlocatie? In Kroatië kun je ook een heel eiland afhuren om jullie bruiloft te vieren.

Marokko

Marokko is een land met een woestijn en mediterraan klimaat. Hoge temperaturen en warme stranden zijn dan ook zeker te verwachten. De prijzen liggen een heel stuk lager (tussen de 50% en 70%) dan in Nederland. Marokko heeft een veelzijdig aanbod dat reikt van badplaatsen tot grote steden, bergen tot woestijnvlaktes en van gezellige marktjes tot prachtige duiklocaties. Marokko is een mooi land waar je relatief goedkoop terecht kunt voor een hete huwelijksreis.

Huwelijksreis Marokko

De Kanaaleilanden Guernsey en Jersey

Guernsey en Jersey behoren tot de Kanaaleilanden van Engeland, maar dat is lang niet altijd zo geweest. Engeland en Frankrijk hebben jaren gevochten om de eilandjes, en er zijn dan ook allerlei wachttorens, forten en vestigingen te vinden. Het is dus een locatie met rijke historie, maar de eilandjes zijn zeer vooruitstrevend met veel kunst en cultuur en mooie uitgaansgelegenheden.  Guernsey heeft heel veel bloementuinen, en op jersey kun je heel goed uitgaan. Als je met de boot vertrekt naar een van de kleinere eilandjes dan vind je prachtige stranden en een oase van rust. Hier is het niet moeilijk om een strand voor jezelf te vinden, en kun je in alle rust genieten van jullie honeymoon. Je kunt hier overigens ook heel mooi trouwen. Wist je dat AllroundBruiloftDJ DJ’s kan verzorgen op bijzondere locaties in het buitenland voor jullie bruiloft? Neem hiervoor contact op via onze site.


Malta

Malta is een land met een rijke cultuur en historie. Het land bestaat uit de eilanden Malta, Gozo en Comino. Op de eilanden vind je prehistorische tempels die dateren van 3500 voor christus. Malta is in handen geweest van de Fransen, de Engelse en de Arabieren. Dit is ook terug te horen in de nationale taal, het Maltees. Gelukkig spreken de mensen ook heel goed Engels. Op Malta kun je heel goed duiken, wandelen en bergklimmen. En zeker een bezoek aan het rustige Gozo en het mooie Comino met de blue lagoon zijn absoluut de moeite waard.

Huwelijksreis naar Malta

Cuba

Cuba is waar je kan rondlopen in een geschiedenisboek. Door de jarenlange isolatie door de communistische regering zijn er veel historische gewoontes in stand gebleven. Er was bijvoorbeeld geen import van auto’s mogelijk. Daarom is er geen plek ter wereld waar zo veel oldtimers in goede staat het straatbeeld beheersen. Cuba is het land waar jullie ontspannen van een sigaar kunnen genieten en overal op straat de originele Cubaanse muziek kunt beluisteren. Overnachten doe je bij de Cubanen thuis in de zogenoemde “Casas particulares”. Spaans is de officiële taal, en de prijzen liggen beduidend lager dan in Nederland. Cuba is een land waar je kunt genieten van het mooie weer, de eigenzinnige cultuur en de Cuba Libres natuurlijk.

Huwelijksreis naar Cuba

IJsland

Als je wel van de natuur houd, maar liever niet de hele huwelijksreis op het strand rondhangt, waarom zou je dan niet eens een bezoek brengen aan het bijzondere IJsland. IJsland is het meest noordelijke puntje van Europa, en zit boordevol met uitzonderlijke natuur. Van gletsjers, watervallen, vulkanen en geisers tot aan ijsmeren. IJsland is een land waar je je ogen uitkijkt samen, zo kun je bijvoorbeeld nog de restanten zien van de Viking cultuur, en als je geluk hebt zelfs het noorderlicht spotten. IJslands is de officiële taal, maar in het Engels en Deens kan de bevolking zich ook prima uitten. IJsland is misschien niet het eerste land waar jullie aan denken voor een huwelijksreis, maar zeker de moeite waard als jullie houden van bijzondere natuur en niet te ver willen vliegen.

IJsland huwelijksreis

Curaçao

Curaçao Is een prachtig land, waar de Nederlandse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. Zo zit de regering van de Antillen bijvoorbeeld in het prachtige Fort Amsterdam. Curaçao heeft veel luxe resorts, en prachtige felgekleurde huisjes. Ook zijn er een behoorlijk aantal baaien met mooie stranden en helder turquoise water. Met talrijke vis en koraalsoorten is het ook een ideale duiklocatie, en jullie kunnen er zelfs zwemmen tussen de dolfijnen bij een van de vele duikscholen. Papiaments en Nederlands zijn de officiële talen op Curaçao en de prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. De tropische temperaturen en de sfeervolle stadjes zullen zeker een warme basis vormen van een prachtige huwelijksreis die jullie voor altijd bij zal blijven.

Hawaii

Waarschijnlijk denk je nu aan ukeleles, bloemetjesshirts en cocktails. Maar Hawaii is zoveel meer dan dat. Hawaii bestaat uit meer dan 100 verschillende eilandjes met een bijzondere cultuur en tradities. Op Hawaii kunnen jullie vulkanen beklimmen, watervallen bezoeken, snorkelen en walvissen spotten. Daarnaast kunnen jullie er heel goed shoppen op Hawaii en zijn er tal van stadjes om te ontdekken. Natuurlijk kunnen jullie hier een surf les plannen of gewoon lekker van het strand genieten. Hawaii heeft voor ieder wat wils, en ze spreken er gewoon Engels. Een ideale honeymoon bestemming dus!

Huwelijksreis naar Hawaii

Egypte

Samen altijd al een kijkje hebben willen nemen bij de piramides? Egypte heeft een zeer rijke  geschiedenis, die absoluut de moeite waard is om eens te ontdekken. Van hiërogliefen tot Pyramides en koningsgraven. Egypte is van vroeger uit een handelsland. En tot op de dag van vandaag zie je dat terugkomen in de verschillende marktjes en bazaars. Heerlijk dus als jullie eens lekker willen shoppen. Egypte heeft prachtige badplaatsen waar je goed kunt duiken en een lekker strandvakantie kunt hebben. Maar ook de Nijl is het waard om eens een kijkje te nemen, en misschien lijkt het jullie zelfs wel wat om eens de woestijn in te trekken. Egypte is een land met voor ieder wat wils en een biedt tal van schatten om te ontdekken.

De Kaapverdische Eilanden

De Kaapverdische eilanden zijn vulkanische eilanden in de Atlantische oceaan. De eilanden staan bekend om de luxehotels en de witte zandstranden. Je kan hier prima van de zon genieten, want de eilanden hebben gemiddeld maar 12 dagen per jaar regen. Maar de eilanden trekken ook veel watersporters die hier genieten van de perfecte omstandigheden om te windsurfen, duiken en snorkelen. Daarnaast kun je een hele hoop dieren spotten bij de eilanden, zoals papegaaivssen, dolfijnen, bruinvissen, schildpadden en barracuda’s. Hier vinden jullie gegarandeerd het mooie weer en de mooie natuur die jullie huwelijksreis tot een absoluut succes zal maken. Kijk voor meer tips eens hier!

Huwelijksreis Kaapverdische Eilanden

Cyprus

Cyprus staat bekend om de eeuwenoude olijfbomen, de bloemenvelden en de wijngaarden. Dit eiland behoort tot het continent Azië, maar valt wel binnen de EU. Grieks en Turks zijn de officiële talen, maar daarbuiten wordt er op Cyprus veel Engels gesproken. Cyprus biedt voor jullie een mooie zonvakantie met prachtige strandwandelingen en gezellige stadjes.

Maar ook als je wat avontuur wilt opzoeken is het bij uitstek de ideale vakantieplaats. Je kunt er grot en wrak duiken, bergbeklimmen en varen langs de bijzondere kustlijn. Daarbij is Cyprus ook nog eens een stuk goedkoper dan Nederland. En daarmee de ideale huwelijksreis bestemming die niet te duur is, maar toch blijft verbazen.

Malediven

De Malediven is een eilandengroep in de Indische oceaan en staan bekend om de witste stranden en de blauwste zee. Nergens kun je zo mooi duiken en snorkelen als hier. Op de Malediven vind je verschillende luxehotels waarvan sommige zelfs op het water gebouwd. Met temperaturen rond de 30 graden kun je hier het hele jaar goed vertoeven. De prijzen liggen zelfs nog wat lager dan in Nederland, en er zijn genoeg strandtentjes om samen eens lekker een cocktail te drinken. De inwoners zijn zeer gastvrij en leven vooral van het toerisme en de visvangst. Maar stadjes bezoeken zit er niet echt in op de Malediven. Male is namelijk een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, gebouwd op een eiland van 1 bij 1,7km, met toch 105.000 inwoners!! Nee de Malediven zijn vooral een plek om eens lekker te ontspannen, genieten en samen te vieren dat jullie getrouwd zijn.

Huwelijksreis malediven

De bestemmingen in deze lijst zijn in willekeurige volgorde weergegeven. We hopen van harte dat jullie wat aan de lijst hebben gehad, en dat we jullie hebben kunnen voorzien van goede ideeën. We vinden het namelijk belangrijk dat jullie ultiem kunnen genieten van de bruiloft en het huwelijk. Deze herinneringen zijn kostbaar, en die moeten dan ook perfect zijn. Daarom hebben we deze lijst opgesteld met bestemmingen en locaties voor huwelijksreizen waar wij van denken dat ze de mooiste huwelijksreisbestemmingen zijn. Benieuwd wat we allemaal nog meer doen bij AllroundBruiloftDJ? Kijk dan vooral eens op de site, https://www.allroundbruiloftdj.nl. Of lees een van onze andere blogs, bijvoorbeeld over het schrijven van een getuige speech, het uitzoeken van de juiste DJ voor jullie feest en 8 party starters en stoppers met wat het bruidspaar zelf kan doen voor een spetterend feest.

Dit bericht heeft één reactie

Reageren is niet mogelijk.