Bel nu: 085-0730172

Tips Voor Trouwen Tijdens Een Hittegolf

Help! Een hittegolf! Wat nu?

Trouwen bij een hittegolf? Natuurlijk hoop je op goed weer als de dag van jullie bruiloft is aangebroken! Veel bruidsparen hebben ook een alternatief voor slecht weer. Maar wát doe je als de mussen van het dak vallen van de hitte tijdens jullie huwelijk? 35 graden, enorm benauwd en een strak blauwe lucht. Gelukkig zijn er wel een páár dingen die je kunt doen om dit leed te verzachten. Wij zetten hier onder aantal tips op een rij om tóch een fantastische dag te hebben ondanks de hitte! 

Tip 1: Zorg voor voldoende ijsjes op jullie bruiloft

Raketje bij je bruiloftHet lijkt misschien een open deur.. Ijsjes tegen de hitte. Toch zullen je gasten er waanzinnig blij mee zijn. Laat ijsjes komen tijdens de borrel of ergens tijdens het feest, en zorg zo voor een welkom stukje afkoeling! Ijsjes hoeven trouwens niet te moeilijk te zijn. De old-skool raketjes zijn altijd bij iedereen welkom, en mocht je wat luxer willen gaan zou je eventueel wat specialere ijsjes kunnen bestellen. Maar zorg er in elk geval voor dat het waterijsjes zijn, deze koelen beter dan de andere ijsjes. 

Tip 2: Zorg voor voldoende schaduw

Parasol tegen de zonOok een open deur natuurlijk, maar toch zeker het vermelden waard! Hadden jullie gepland om de ceremonie te houden op een mooie plek in de zon? Overweeg dan in overleg met de locatie om jullie ceremonie te verplaatsen naar een plek in de schaduw. Gaat dit écht niet? Dan doe je er goed aan om te kijken of je ergens een mooie spantent zou kunnen huren en over de zitplaatsen kunt laten spannen. Ook kun je natuurlijk parasols tegen de zon (laten) klaarleggen.  

Tip 3: Vervang je jurk voor een zomerse feest-outfit

Je hebt het vast al gemerkt, een trouwjurk is niet gemaakt voor een hittegolf ;-). Natuurlijk heb je je enorm verheugd om deze prachtige jurk te mogen dragen, maar je kunt ook overwegen om deze halverwege het feest bijvoorbeeld te vervangen voor een mooi cocktailjurkje. Zo voorkom je dat je van je tijdens het feest zelf minder kunt genieten door de hitte. Het is tenslotte jouw bruiloft… toch?!

Tip 4: Airco?

Sommige locaties hebben geen airconditioning beschikbaar, en daarmee kan de temperatuur vooral tijdens het diner en het feest behoorlijk oplopen. Om te voorkomen dat het echt-niet-te-doen wordt is het belangrijk om tóch te zorgen voor airco’s. Misschien heb je vrienden met een mobiele airco? Anders kun je ook overwegen om één of meerdere airco’s te huren bij bijvoorbeeld Boels.

Vergeet niet de airco al op tijd aan te zetten, zodat de ruimte al lekker koel is vóórdat de gasten arriveren. Je kent het  vast wel… binnenkomen in een bloedhete ruimte en dan horen dat men “vergeten was de airco aan te zetten van tevoren”. Gaat jullie niet meer overkomen!

Lukt het niet om de hele zaal lekker koel te krijgen? Dan kan het heel attent zijn om een kleinere ruimte in het zelfde pand met een airco in te richten voor de opa’s. oma’s en wat oudere gasten, zodat deze toch ook even de verkoeling kunnen opzoeken als dit nodig is. 

Tip 5: Voldoende doorluchten en ventilatoren

Ramen open? Alléén als het buiten koeler is dan binnen! Anders warm je het alleen maar op. Maar als het buiten is afgekoeld, zet dan zoveel mogelijk open. Denk wel aan geluidsoverlast en buren van de feestlocatie. 

Maar niet alleen met ramen open kun je zorgen voor verkoeling. Een koel briesje is tijdens een hittegolf een ware verademing! Als de locatie van het feest of diner er nog niet over beschikt, overweeg dan om ventilatoren in de ruimte te plaatsen. Dit zorgt beslist voor een aangenaam windje door de zaal! Ook hiervoor geldt, kijk of je deze van vrienden kunt lenen of anders kun je ze wellicht huren. 

Tip 6: Zorg dat er voldoende verkoelende drankjes zijn

Schaal met drankjes tijdens bruiloftAlweer zo’n open deuLimonadekan bruiloftr! Maar wel eentje die ook vaak genoeg vergeten wordt. Denk aan flesjes koud water tijdens de ceremonie. Bijvoorbeeld in een leuk gedecoreerde bak vol met ijs blokjes en flesjes water. Tijdens de receptie kun je een mooie limonade kan neerzetten. Leuk met zo’n kraantje, paar citroentjes, munt en ijsblokjes er in en genieten maar!

Tip 7: Zwembadjes en een sproeier

Zwembadjes…  Voor de jonge/kleine gasten heerlijk om even in te spelen, en voor alle andere gasten kan het een welkom voetenbadje zijn om even af te koelen! Ook een sproeier op een grasveld kan het voor de kleinere neefjes en nichtjes een stuk aangenamer maken! 

Tip 8: Zonnebrand en zonnebrillen

Slippers op huwelijkKoop een aantal flesjes zonnebrand en een stapeltje (desnoods goedkope) zonnebrillen. Dat is héél fijn voor de gasten die dit in alle haast ‘s-ochtends zijn vergeten. 

Als jullie bruiloft zich er voor leent kan een leuke mand met slippers voor tijdens het avondfeest ook een leuk idee zijn! 

Tip 9: Geniet en erger je niet!

Heb je goede voorbereidingen getroffen om zo min mogelijk last te krijgen van de hitte? Dan heb je alles gedaan en kun je er niets meer aan doen, al helemaal niet tijdens de dag zelf! Er je op dat moment nog verder druk over maken heeft dus weinig zin. Laat jullie mooie dag er dus niet door verpesten en probeer je er zo min mogelijk aan te ergeren.

Dan komt het vast helemaal goed en hebben jullie – ondanks de hittegolf – het feest van jullie leven!! 

Tot slot...

Succes! Hopelijk hebben jullie iets aan onze tips. Hiermee moet het helemaal goed gaan komen en hebben jullie – ondanks de hittegolf – het feest van jullie leven!! 

Wil je nog weten wat je als bruidspaar zelf zou kunnen doen om het avondfeest zo awesome mogelijk te maken? Lees dat dan in onze blog over de partystarters en -stoppers! 

Wie schrijft dit?

Koen van der WeijdenHoi, ik ben Koen van der Weijden. Al ruim tien jaar hou ik mij bezig met DJ’s op bruiloften. Eerst draaide ik veel zelf, later ben ik begonnen met het boekingskantoor AllroundBruiloftDJ. 

In deze tien jaar heb ik veel gezien en meegemaakt. Ik heb zelf ongeveer 400 bruiloftfeesten mogen bijwonen, en ik hoor natuurlijk ook allerlei verhalen van mijn DJ’s. Uit al deze ervaring put ik inspiratie voor de blogs die je leest. Hopelijk hebben jullie er wat aan, veel leesplezier :-)!

Geef een reactie

Sluit Menu