Bel nu: 085-0730172

Kijkje in de keuken bij AllroundBruiloftDJ

Een tijdje geleden heeft trouwplannen.nl op hun website een blog geschreven over ons bedrijf. Lees hem hier onder! 

Het kijkje in de keuken is een rubriek van Trouwplannen.nl waarin we je een kijkje achter de schermen geven bij de leukste bedrijven uit de trouwbranche. We bieden je de kans om kennis te maken met de gezichten achter de hipste bedrijven. Vandaag is Koen van AllroundBruiloftDJ aan de beurt. In deze blog lees je alles over AllroundBruiloftDJ, zoals hoe het ooit allemaal begonnen is, zijn leukste verhalen over bruiloften maar ook de bloopers die Koen heeft gemaakt.

Wie ben je en wat is je functie bij AllroundBruiloftDJ?

Koen van der Weijden

Mijn naam is Koen van der Weijden en ik ben eigenaar van AllroundBruiloftDJ. Samen met mijn team van een sales manager, een planner en natuurlijk al onze DJ’s en techneuten zorgen wij er voor dat er op zo’n 400 bruiloften per jaar een DJ van ons staat te draaien.

​Ik ben zelf ooit begonnen als DJ op bruiloften en kreeg al snel te veel boekingen voor mij alleen. Ik ben toen begonnen met het vragen van een aantal bevriende DJ’s en een tweede set apparatuur was al snel gekocht. Niet veel later was ik eigenlijk drukker met het boeken van DJ’s dan met het zelf draaien, en bleek dat daar ook mijn passie ligt: De juiste DJ op de juiste bruiloft neerzetten zodat iedereen daar een geweldige avond heeft waar nog lang over gepraat wordt!

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Mijn werkdag start meestal later dan die van veel andere mensen. Doordat wij in de weekenden vaak tot laat in de nacht bezig zijn, heb ik mijn ritme door de weeks ook maar verschoven. Nadat ik thuis even al mijn e-mails heb bijgewerkt ga ik naar ons kantoor en heb daar gesprekken met bruidsparen, mijn sales manager of bijvoorbeeld andere ondernemers in de trouwbranche.

Daarnaast sta ik continue in contact met onze DJ’s. Ze vinden het draaien op bruiloften waanzinnig leuk om te doen, en dat willen ze ook maar al te graag laten weten. Per dag spreek ik dus zo’n 2 a 4 DJ’s over hun ervaringen van het afgelopen weekend. Ze vertellen dan de leuke momenten maar hebben soms ook even motivatie of tips nodig over hoe ze bijvoorbeeld moeten omgaan met die ene beschonken oom of tante.

Daarnaast ben ik zelf eigenlijk constant bezig met het verbeteren van onze dienstverlening. Afgelopen jaar hebben wij ons eigen boekingssysteem laten maken, dus was ik vaak met een ICT-er in overleg. Verder ben ik altijd op zoek naar gadgets of technieken om onze shows mooier te maken voor onze bruidsparen en makkelijker te maken voor onze DJ’s. Zo kunnen zij zich nóg beter richten op het draaien en hoeven ze minder bezig te zijn met de techniek! Ik probeer ook altijd zoveel mogelijk leuke nieuwe dingen toe te voegen. Zo beginnen we vanaf 1 februari ook met het aanbieden van een eigen fotopaal voor bij de ingang. Hoe makkelijk als de DJ deze gewoon even meeneemt?!

fotobooth bruiloftToen deze blog door Trouwplannen.nl werd geschreven was het eind 2015. Inmiddels is deze fotopaal een veelgeboekte extra optie! Je kunt er meer over vinden op www.flitskast.nl of op deze pagina

 

Welk bruidspaar is je het meeste bijgebleven en waarom?

Dat zijn er voor mij echt een heleboel. Ik heb er een eng talent voor om namen en trouwdata te herinneren, gewoon omdat ze letterlijk allemaal indruk op mij maken, haha! Maar als ik toch een bruidspaar zou moeten noemen zouden dat Jan en Maartje zijn die op 16 juni 2012 trouwden in Utrecht. Hun bruiloft had echt een super goede sfeer op een prachtige locatie, en er waren echt alléén maar leuke mensen aanwezig. Die bruiloft is ook zo goed gegaan dat we tot op heden af en toe nog eens contact hebben en zij ons nog vaak in contact brengen met mensen die een DJ zoeken. Datzelfde geldt overigens voor Jaap en Arina die in Ede trouwden in 2012, met wie ik nog steeds goed contact heb!

Wat vind je zo leuk aan de trouwbranche?

Het leukste aan de trouwbranche vind ik dat je altijd werkt met mensen die een grote stap in hun leven maken, (bijna) altijd blij en vrolijk zijn. Ik heb ook een aantal andere banen gehad, en daar kreeg ik vaak te maken met mensen die weerstand boden, het was dan mijn baan om ze te motiveren. In deze branche hoeft dat helemaal niet gelukkig. Je draagt als DJ écht je steentje bij aan een onvergetelijke avond en hebt daar ongemerkt een enorme verantwoordelijkheid in. Omdat ik wéét dat we enkel met goede DJ’s werken (we hebben zo’n 50 tot 100 sollicitaties per jaar waarvan er maar zo’n 5 doorkomen), vertrouw ik er ook echt op dat we deze verantwoordelijkheid goed kunnen invullen! En dat vind ik prachtig om te doen!

Bruiloft DJ compilatie met dansvloer

Wat is jouw tip voor een bruidspaar?

Wil je zeker weten dat jouw favoriete nummers voorbij komen in de keuze van de DJ? Zorg dan dat je in de aanloop naar je bruiloft een papiertje in de keuken hebt liggen waar je zo af en toe eens een nummer bijschrijft als je je dat herinnert. De moderne variant hiervan is overigens gewoon een afspeellijstje aanmaken in Spotify waar je steeds nummers aan toevoegt als ze voorbij komen. Die deel je vervolgens met de DJ. Waarom al deze moeite? Als je er voor gaat zitten om de muziek op te schrijven weet je vaak maar minder dan de helft te herinneren van wat je leuk vindt!

Wat is je leukste blooper die je is overkomen?

Toen ik ooit mijn allereerste bruiloft draaide wilde ik uiteraard graag gepast gekleed gaan. Ik dus een driedelig pak aan, want zo had ik dat geleerd op het eindexamen gala van mijn middelbare school, haha! (ik was nog jong.) Wat bleek? Het bruidspaar was uit principe getrouwd in spijkerkleding! Niets mis mee natuurlijk, maar plotseling was ik wel de meest chique geklede man op de feestavond. Al direct vanaf het begin van de avond kwamen de collega’s van de bruid (die de bruidegom nog nooit hadden ontmoet) op mij af om mij te feliciteren! Ik hoor ze nog zeggen “ow, gefeliciteerd, we hebben zó veel goede verhalen over je gehoord!!”. Vanaf dat moment vraag ik dus nu hoe men wenst dat de DJ gekleed komt, hahaha!

Wat is de gekste opdracht de je ooit hebt gehad?

Zeker niet de gekste maar wel een hele leuke, namelijk het voor een bruiloft inrichten van de Honig Fabriek in Nijmegen. Natuurlijk zijn onze “standaard” shows er op gebouwd om op elke locatie mooi te staan. Maar op een industriële locatie als het honigcomplex had de aankleding nét even wat meer voeten in de aarde. Met speciale spots hebben we de industriële details van de locatie prachtig kunnen uitlichten en de DJ booth hebben we speciaal voor dat evenement gemaakt. Het was echt maatwerk ten top, en we zijn er ook flink wat tijd aan kwijt geweest. Helaas zijn alle foto’s verloren gegaan op een USB stick, maar de herinnering duurt nog wel even voort.

Wat is jouw favoriete quote of motto?

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Wie schrijft dit?

Koen van der WeijdenHoi, ik ben Koen van der Weijden. Al ruim tien jaar hou ik mij bezig met DJ’s op bruiloften. Eerst draaide ik veel zelf, later ben ik begonnen met het boekingskantoor AllroundBruiloftDJ. 

In deze tien jaar heb ik veel gezien en meegemaakt. Ik heb zelf ongeveer 400 bruiloftfeesten mogen bijwonen, en ik hoor natuurlijk ook allerlei verhalen van mijn DJ’s. Uit al deze ervaring put ik inspiratie voor de blogs die je leest. Hopelijk hebben jullie er wat aan, veel leesplezier :-)!

Geef een reactie

Sluit Menu